MOODxFOOD ed.02 spring

De keuken is het hart van jouw thuis.

Een plek die het verdient om met zorg en aandacht vormgegeven te worden.
De plaats bij uitstek waar vorm, functionaliteit en esthetiek samenkomen en ‘smaak’ een beleving wordt.

Materiaal speelt in op onze zintuigen en inspireert.
Het gaat over meer dan ‘looks’, over tactiliteit, detaillering en bewerking.
In MOODxFOOD brengen we culinaire seizoensgebonden inspiratie; een associatie van smaken, geuren, kleuren en texturen met de materialen uit onze sistėm collectie.


lentefris en groen

Met de lente voor de deur wordt alles weer groener.
Een seizoen dat symbool staat voor een frisse nieuwe start.
We zetten de lente in met een makkelijk, snel en speels bordje dat we combineren met een fris en groen materialenpalet uit onze sistėm collectie. Een selectie uit vele tinten groen.

Onze nieuwe sistėm showroom heeft verschillende opstellingen in uiteenlopende kleurenschema’s.
Vlakbij onze binnentuin, die nu steeds groener wordt, creëerden we een groene hoek.

Een compact keukenblok met een op maat gemaakt werkblad in terrazzo met groentinten, exclusief voor ons ontwikkeld door Van Den Weghe. Dit blad wordt in dit meubelstuk gecombineerd met fenix laminaat in de kleur verde comodoro.
Naast dit keukenblok plaatsten we een vestiairekast op volle lengte, uitgevoerd in laminaat verde farm met keramische greepjes, handgemaakt naar eigen ontwerp.
Deze en nog veel meer (groene) materialen, gaande van natuursteen tot laminaten, zijn te bezichtigen in onze nieuwe showroom waar we u graag ontvangen.

© sistėm • laminaat verdino • stalen greepje messing • fenix verde comodoro • laminaat verde barbados • keramisch greepje naar eigen ontwerp, groene uitvoering

• Carpaccio van koolrabi met burrata, groene tomaat, groene pesto en pistache •

Koolrabi is een veelzijdige knolgroente die zowel warm als koud gegeten worden. Rauw is deze groente lekker knapperig, met een subtiele, frisse smaak. Laat zich combineren met verse kruiden en rijke volle smaken. Door de koolrabi flinterdun te snijden als een groentecarpaccio, komt de fijne smaak extra tot zijn recht en zet je in no-time een mooi ogend bijgerecht op tafel.

bijgerechtje voor 4 personen

Ingrediënten
2 koolrabi’s

2 verse burrata's

groene (kers)tomaten

handjevol verse pistachenootjes
rucola
zelfgemaakte pesto:
80 g parmezaanse kaas
60 g pijnboompitten
1 teentje look
60 g verse basilicum
1,5 dl fijne olijfolie
1/2 citroen of limoen
zout
peper van de molen

Schil de koolrabi.
Snij in flinterdunne plakjes met de mandoline en schik op een bord “carpaccio-gewijs”.

Snij de groene (kerst)tomaatjes in dunne plakjes.
Scheur de romige burrata in kleinere stukken.
Verdeel de plakjes tomaat, stukjes burrata, pistachenootjes en enkele rucolablaadjes op speelse wijze over de koolrabi carpaccio.

Werk af met enkele drupjes pesto*, fijne olijfolie en peper van de molen.

• zelfgemaakte pesto •

Snij of breek de parmezaanse kaas in stukjes.
Doe de kaas, pijnboompitten, de gepelde look en de verse basilicum in de hakmolen, blender of vijzel.
Voeg de olijfolie toe en mix tot een gladde pesto.

Proef en kruid bij met sap van de limoen of citroen, zout en peper van de molen.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info